Wat doen wij


Bel nu voor meer informatie

079 8890799

Visie Judoschool Zoetermeer:

Al vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen onze judolessen volgen. De lessen voor de allerkleinsten (3 t/m 5 jaar) zijn erg speels van aard en zijn een fantastische manier voor de kinderen om zich spelenderwijs te ontwikkelen. U zult verbaasd zijn over hoeveel de allerkleinsten al kunnen. De judolessen voor de jeugd (6 t/m 12 jaar) zijn gecontroleerd en vrij serieus van aard. De technieken zijn erop gericht een tegenstander buiten gevecht te stellen zonder hem of haar te verwonden. Slaan, stoten en schoppen is bij ons verboden.

Waarom judo?

Judo is van oorsprong een Japanse zelfverdedigingskunst die al meer dan 100 jaar oud is.
Wij zijn van mening dat judo een hele goede basis is voor alle kinderen. Drukke kinderen kunnen heel goed hun energie kwijt en kinderen die verlegen zijn bloeien juist helemaal op. Dit alles omdat judo heel goed is voor het zelfvertrouwen. Je maakt namelijk veel fysiek contact met andere kinderen, waardoor je zorg draagt voor elkaar. Kinderen met motorische problemen kunnen ook heel goed hun ei kwijt in de judosport. Hand-oog coördinatie en voet-oog coördinatie is met judo heel belangrijk, waardoor de motoriek snel zal verbeteren.

Kleding

Judoka's dragen een witte katoenen broek (zubon) en een jas (uwagi) die door een band (obi) bijeen wordt gehouden. Het geheel noemt men een Gi. Deze judopakken zijn via ons verkrijgbaar. Sieraden dienen voor de les af- / uitgedaan te zijn. Judo is op blote voeten.

Komt u voor een proefles en is uw kind (nog) niet in het bezit van een judopak? Tijdens de proefles mag ook eenmalig loszittende gymkleding gedragen worden.

Ouders

Voor de ouders is het uiteraard mogelijk om te kijken bij hun kind(eren) tijdens de les, graag alleen tijdens de eerste en laatste 5 minuten van de les i.v.m. de aandacht van de kinderen. Mocht u als ouder even rustig willen zitten terwijl de les bezig is dan kunt u plaatsnemen in onze lounge voor een lekker kopje koffie, thee of een glaasje fris. Uw betaling kan vervolgens zowel contant, per pin of via het krediet op het pasje van uw kind gedaan worden.

Fight Academy

Naast judo, bieden wij o.a. ook nog kickbokslessen voor kinderen aan. Voor meer informatie over deze kickbokslessen en andere lessen voor kids kunt u vinden op www.fightacademy.nl of www.personalsportsclub.nl. U kunt uiteraard ook een gratis proefles volgen.